1.Дұрыс тамақтану режимін сақтаңыз - Тамақтану уақыты күн сайын бірдей болуы керек, бұл үлкен маңызға ие және ағзаның тамақ қабылдауға алдын-ала дайындалуына ықпал етеді. - Үстел басында отырып, асықпай тамақ ішіңіз, барлығын мұқият шайнаңыз, асықпаңыз - тамақтану үшін үзіліс жеткілікті (кем дегенде 20 минут).
2. Тамақты өткізіп алмаңыз Адам ағзасының дұрыс дамуы үшін әр тағамның маңызы мен құрамы маңызды. Мектепте ыстық таңғы ас және (немесе) түскі ас алыңыз. Таңғы ас мәзіріне міндетті түрде ыстық тағам (ботқа, кәстрөл, сүзбе немесе жұмыртқа тағамдары) және ыстық сусын (шай, какао, кофе сусыны) кіреді. Сонымен қатар, дәрумендердің, микроэлементтердің және талшықтардың көзі (көкөністер, жемістер, жидектер, Жаңғақтар, йогурттар) қосылуы мүмкін. Түскі ас мәзіріне көкөніс салаты (кесілген көкөністер), бірінші курс, екінші негізгі тағам туралған немесе тұтас кесілген (ет немесе балықтан жасалған), бүйір тағам (көкөніс немесе жарма), сусын (компот, желе) кіреді.